CHAIN REACTION


Ovih dana gdje god se okrenem vidim lance, na sakoima, majicama, hlačama, čizmama, cipelama; svuda. Lanci svih boja i debljina zavladali su modom, ali nemojte me krivo shvatiti, ne bunim se, zapravo mi se trend sviđa. Nakit skoro sav liči na lance, to mi se isto sviđa, ali ovo će biti priča o cipelama, zapravo gležnjačama. 


Ako se i vama sviđa trend lanaca, pogledajte brz i jednostavan način kako od starih gležnjača napraviti nove trendi gležnjače s lancima.


Cijela stvar je vrlo jednostavna. Lance možete kupiti u bilo kojoj željezari ili onim ogromnim trgovinama poput Bauhausa, prodaju ih na metre (teško da će vam trebati metar, možda pola metra) i cijena je između 20 i 50ak kuna za metar. Ja se više ne sjećam jer sam lance kupila davno za skroz drugu primjenu koja se nikad nije obistinila. :)

Bilo bi dobro da znate dužine na koje želite odrezati lanac da vam to odmah naprave u trgovini.
Izmjerite doma koja dužina je dovoljna da vam obujmi čizmu ili pola čizme, to ću ja danas raditi.

Odrežite lanac na dva dijela identične dužine.



Očistite čizme na koje ćete staviti lanac. 


Lanac možete zalijepiti, prišiti ili samo omotati oko noge. Ja sam lanac prišila na čizme, tako ga uvijek mogu skinuti.

Kroz karike lanca možete provući komad materijala i na kraju ga zavezati oko noge. Tako ćete najlakše skinuti lanac kada ga više ne želite nositi. Traka koja ide kroz karike lanca može biti i u nekoj ludoj boji ili sa šljokicama. 

I evo plodova mojeg rada. Slikala sam kada je napravljena samo jedna cipela da vidite kako izgleda sa i bez lanca.





I kreće lančana reakcija!

2 komentara:

  1. Sviđa mi se zamisao :). Sviđaju mi se i fotografije. I analogija sa lančanom reakcijom. Posebno mi se sviđa estetika celog bloga. Drago mi je da sam ga otkrila.

    OdgovoriIzbriši
  2. Veliki je trud iza fotografija i cijelog bloga, pa mi je drago da ti se sviđa. :)

    OdgovoriIzbriši